07.06.2016

Nou în bibliotecă #14

În ultima vreme am reușit să mă abțin din a cumpăra foarte multe cărți (cum s-a cam întâmplat în ultima vreme, ugh), așa că sunt mândră să anunț că lista de cărți necitite nu s-a mai lungit chiar atât de mult.


 Pentru că au fost niște reduceri incredibile odată cu ziua internațională a cărții, am comandat de pe elefant două cărți masive pe care mi le doream de ceva vreme. Teama înțeleptului, al doilea volum din seria Cronicile ucigașului de regi. Sunt total îndrăgostită de coperțile acestei serii și total intimidată de numărul uriaș de pagini, dar mă bucur să văd că există pe rafturile mele acum și abia aștept să văd cât de grozavă este și povestea (nu am nicio îndoială că-mi va plăcea). Iar Călătoarea, serie ce pare că este destul de repede tradusă de noi, este seria ce și stă la baza serialului Outlander. Mie mi-a plăcut super mult serialul, am citit și cam 50 de pagini din carte, și ceva îmi spune că-mi va plăcea și cartea până la urmă. Sper să-mi iau și volumul doi la un moment dat (înainte de traducerea celui de-al treilea ar fi perfect, haha).


 Aici sunt câteva cărți pe care le-am luat din totală întâmplare. O lume secretă a apărut odată cu un ziar și este singura carte din colecție pe care am luat-o doar pentru că este despre spioane, iar ăsta este un subiect care m-a intrigat pentru o mai lungă perioadă de timp. Am mai citit o carte de Anchee Min acum câțiva ani și am iubit-o, așa că atunci când am văzut Cum am devenit doamna Mao și și la un preț foarte bun, am știut că am nevoie de cartea asta în viața mea și sunt tare entuziasmată. Șii, pentru că sunt mare fană a cărților de 10 lei de la inmedio (haha), mi-am cumpărat și Boudica, după ce am tot văzut-o și nu m-am îndurat-o să o cumpăr timp de săptămâni întregi. Tot ce știu despre cartea asta este că se întâmplă cam pe la începutul civilizațiilor, pe teritoriul Angliei, și din cele 5 pagini citite sper că îmi va plăcea și mai încolo.Și de-aici sunt strict cărțile pe care mi le-am cumpărat de la Bookfest. Pentru că locul meu preferat de unde îmi iau cărți în engleză este Okian, bineînțeles că nu am mai putut de entuziasm când am văzut că au stand și la târgul de carte (și a fost mare, cu oferte foarte bune!) Mi-am luat primele două volume din seria A darker shade of magic de V.E.Schwab și vai, nici nu știți cât de îndrăgostită sunt de coperțile astea superbe, sau de autoarea aceasta. Abia aștept să am timpul necesar să citesc volumele astea. Iar The Secret History este o carte pe care am vrut-o încă de când am auzit prima oară de ea, acum vreo doi ani. Abia aștept să văd cu ce păreri voi rămâne după ce o voi și citi.


 Luna ucigașă este genul de carte care mă intrigă, tocmai prin faptul că pot exista câteva detalii care nu-mi plac, dar care ar putea să-mi placă dacă sunt folosite cum trebuie. Deci, practic, îmi pun speranța în această carte că-mi va plăcea. Tronul de jad este al doilea volum din seria Temeraire. Mie mi-a plăcut foarte mult primul volum {recenzia} și mă bucur enorm să îl am pe cel de-al doilea, pe care îl voi și citi cu siguranță vara asta. Temeraire este unul din dragonii mei preferați din literatură, iar aventurile prin care trece sunt pe măsura sa, hah. Ambele sunt cumpărate de la Nemira :)


Din colecția Top 10+ de la Polirom, am decis să îmi iau Cele patruzeci de legi ale iubirii. Știu că această carte a fost recomandată de nenumărate ori de mai multe persoane pe care le urmăresc, iar după ce am și văzut o discuție TeD cu autoarea am decis că poate ar fi timpul să-i încerc romanele. Minciunile lui Locke Lamora este o carte pe care o vreau de atât de mult timp, întocmai pentru că este absolut genul meu de carte, și am cam murit de entuziasm când am văzut-o la Rao la un preț minunat. Mama deja a început-o și o și iubește deja, așa că știu că și mie îmi va plăcea. Viață după viață este recomandată în prostie pe tumblr și goodreads, descrierea mi se pare super interesantă, și mai știu și din surse sigure că autoarea este foarte bună, așa că m-am bucurat enorm că editura Art a tradus-o și la noi.Mai departe am două volume semnate Lavinia Călina, iar al doilea chiar este semnat de autoare. Știam că nu voi putea rămâne la lansarea Blestemul zorilor, căci altfel mi-aș fi pierdut trenul de întoarcere, așa că mi-am cumpărat volumele dinainte. Am și citit aproape 100 de pagini din Copiii întunericului pe drumul de întoarcere, și sunt fericită să spun că-mi place, mai ales că pe Lavinia o urmăresc cu tare multă plăcere și pe canalul de youtube. Bineînțeles, cele două volume sunt publicate la Herg Benet, în colecția Cărțile Avern.Ultimele două cărți pe care am să vi le prezint sunt două romane grafice!! Sunt, probabil, cea mai entuziasmată de aceste două cărți. Prâslea cel voinic și merele de aur este o repovestire foarte inteligentă a trei basme clasice de fapt (adăugându-se, pe lângă cel eponim și Pasărea măiastră și Lupul năzdrăvan). De Maria am aflat de fapt de la proiectul Știma apelor, un webcomic românesc foarte interesant și încă de pe atunci am tot vrut să cumpăr volumul de față, și mă bucur că în sfârșit am găsit ocazia perfectă. Și să nu mai spun că arta este absolut incredibilă și contribuie de minune la atmosfera de basm a cărții. Am citit-o pe drumul de întoarcere și a fost o adevărată plăcere.
Casa veselă a ajuns până la urmă în posesia mea datorită lui Ozey, căreia îi sunt profund recunoscătoare. Sunt extrem, extrem de fericită că editura Art a început să traducă și romane grafice, și cu siguranță voi rămâne cu ochii pe noile lor apariții. De acest volum știam de mai mult timp și îl și aveam în wishlist pe bookdepository, iar acum că îl am în sfârșit sunt foarte, foarte fericită.


Și asta a fost tot tura asta! După cum puteți vedea, am destul de multe cărți masive care așteaptă să fie citite, iar eu voi fi mulțumită să fac exact asta imediat ce timpul îmi va permite. Mi-am restructurat din nou rafturile, pentru că nu aveam loc pentru noile cărți, dar în cele din urmă am reușit să le fac să 
încapă cumva, chiar cu îndeajuns de mult loc liber pentru următoarele achiziții. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu