16.09.2015

Povești cu sirene din cuvinte: gelozia, bat-o vina


Există un loc special pregătit în iad pentru cei din care mănâncă gelozia cu atâta poftă. Ai un scaun pregătit la masa celor care se luptă pentru o îmbrățișare, pentru un zâmbet, pentru un suflet alături de al lor. Când te privesc, diavolii pariază pe cea mai groaznică tortură, până la urmă ți-ai ruina vieți în șir cu cerneala ce o verși încercând să te dezlipești de cei pe care-i iubești, dar pe care i-ai vrea departe de tot ce numești al tău. În tine se formează lacuri de lacrimi amare, nevărsate, și știi că meriți să pierzi tot ce ai atins vreodată, chiar și pentru simplul motiv că ți-ai dorit mai mult decât ai crezut.
Te rogi unor zei periculoși și demult uitați și dansezi cu șanse mult prea slabe să te țină de mână și repeți aceeași greșeală la nesfârșit, ideea că cineva te va iubi îndeajuns de mult încât să fie mereu alături de tine, în ciuda oricui altcuiva, singura constantă a vieții tale. Te hrănești cu priviri chiorâșe și bei orice cuvânt adresat ție și numai ție.
 Numai păcătoși ca tine vor știi cum e să vrei să umpli un vas ce-l faci țăndări cu fiecare pas. 

Un comentariu:

  1. Am dat din nou peste asta by chance și m-a lovit grav. Nu mă satur să recitesc. E așa de direct și ..aspru. Keep up the very good work !

    RăspundețiȘtergere