12.08.2016

Leapșă: Book Blogger Tag


Mulțumesc Leontina și Andreea pentru leapșă!!

1. Top trei lucruri pe care nu le suporți la o carte.
Prietenii din copilărie care sunt îndrăgostiți unul de altul de la 10 ani, realizează asta după încă un deceniu, dar cumva tot rămân împreună pentru tot restul vieții. Nope, sorry, nu, nu așa funcționează lumea reală.
Misoginismul. Și este destul de greu să navighezi prin lumea cărților fără să dai de așa ceva, și într-o cantitate foarte mare. Nu vreau decât reprezentare sănătoasă și corectă a femeilor (și bărbaților) în literatură, cer prea mult?
Dragostea la prima vedere. Și știu că probabil toată lumea a pus și acest răspuns, dar pe bune acum. Înțeleg atracția, înțeleg dorința de a cunoaște mai bine o persoană care-ți pare interesantă sau de treabă, dar dragoste? Îmi place să cred că acest concept are totuși ceva mai multă profunzime.

2. Descrie locul tău preferat pentru citit.
Eu citesc cam oriunde. Dă-mi undeva unde să mă așez, și eu fac cumva să-mi fie bine cu o carte în mână. Dar, dacă ar fi să aleg un loc: holul de acasă, care are un fotoliu foarte comod și ferestre uriașe, așa că am lumină naturală o bună bucată din zi. Nu mă deranjează nimeni aproape toată ziua, iar cu o cană de ceai și o pătură, nimic nu ar putea fi mai glorios. Și uite așa plănuiesc să-mi prind din urmă provocarea de pe goodreads și anul acesta.

3. Trei confesiuni legate de cărți.

  • Am un întreg sistem de însemnat paginile cărților. Parantezele pătrate sunt citate care-mi plac, fără spoilere, din care cred că pot învăța ceva sau care-mi plac cum sună. Acoladele pentru momente amuzante, cu spoilere, sau care pur și simplu mi-au plăcut foarte mult. Îndoi paginile unde există părți care mă inspiră când scriu eu. Și subliniez când e un amestec din tot ce-am menționat deja (jur că în mintea mea are sens).
  • Am împrumutat niște cărți de la verișoarele mele, unele de patru ani, și încă trebuie să le returnez.
  • Am peste 200 de cărți necitite în bibliotecă; este doar vina anticariatelor și a tuturor lucrurilor bune pe care le adu despre toate cărțile pe care le vreau.
4. Când a fost ultima dată când ai plâns în timpul lecturării unei cărți?
M-am uitat să văd ce am mai citit, și aparent ultima carte la care am plâns a fost Simon vs the Homo Sapiens Agenda. Este de fapt o carte incredibil de drăguță, actuală și importantă în contextul societății de azi și chiar o recomand din toată inima. Cred că am plâns tocmai pentru că a vorbit atât de bine despre atât de multe lucruri care există și în mine.

5. Câte cărți se află în acest moment pe noptiera ta?
Nu am o noptieră, dar am un birouaș pe care țin cărțile începute și împrumutate de la diverse persoane, iar numărul acestora este undeva pe la 25. Nu, nu am limite și, aparent, nici timp.

6. Care e gustarea ta preferată în timp ce citești?
Prefer o cană uriașă de ceai, decât ceva de mâncat la propriu, dar nu refuz aproape nimic, chiar și dacă citesc. Biscuiți, sandvișuri, prăjituri, uneori chiar mă și așez  la masa de prânz cu o carte în mână... Nu-mi prea pasă. 

7. Numește trei cărți pe care le-ai recomanda tuturor.
Zei americani de Neil Gaiman, sau sincer orice scris de acest autor.
Circul nopții de Erin Morgenstern.
Aristotle și Dante descoperă secretele universului de Benjamin Alirez Sanchez. 
Cărțile acestea nu sunt în nicio ordine particulară, și sunt doar o parte minusculă din cărți pe care simt nevoia să le recomand constant, din simplul motiv că le-am iubit așa de mult. 

8. Arată-ne o poză cu raftul tău favorit din biblioteca ta. 9. Scrie în trei cuvinte ce înseamnă cărțile pentru tine.
Tot ce-i bun. 

10. Care este cel mai mare secret de cititor al tău?

Sunt destul de confuză în legătură cu întrebarea asta, asta ca să fiu sinceră. Ce pot spune? Că trebuie să port neapărat niște pantaloni de pijama ca să pot citi Game of Thrones? Că mi-am trântit odată o carte în wc din neatenție? Wow. There you have it. Un comentariu:

  1. Mă bucur că ai făcut și tu tag-ul :D E frumos blogul tău. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere