07.03.2016

Turul bibliotecii (ii)Yes! Am promis, și iată-mă cu un tur al bibliotecii!! Sunt tare mândră de evoluția rafturilor mele, iar dacă vreți să înțelegeți mai bine de ce, aveți aici vechea postare, mult mai goală, de acum ceva mai bine de un an jumate.  Veți regăsi, cel mai probabil, doar decorații comune. Prima poză este o privire de ansamblu a celor mai pline și colorate rafturi ale mele. În stânga mai am un soldat, căruia însă nu i-am făcut o poză separată (am uitat complet), iar în dreapta am un mic colț de artă, fie făcută de prieteni, fie primită de la prieteni. 


O să încep de la perete spre ușă, pentru că mereu mă gândesc invers la biblioteca mea. Veți vedea că și multe din volume sunt așezate tot în ordinea respectivă. Oricum, începând cu raftul de sus: cele câteva cărți pe care le-am cumpărat cu o revistă, care în mare sunt historical romance și care merită totuși citite, pentru că până acum am fost dezamăgită doar de o singură carte. Am rămas în urmă cu cititul din ele, dar deasupra lor am multe hârtii de împachetat, de la mai multe cadouri pe care le-am primit. Le păstrez de dragul amintirii și pentru cât de drăguțe sunt, plus că au valoare emoțională.
În continuare pe raft am colecția de manga și reviste de cosplay și vreo două cărți despre Japonia (sau artele Japoniei, în cazul uneia dintre ele). Highlights ale acestei categorii sunt, cu siguranță, Wolf Children Ame and Yuki (după care s-a făcut și unul din filmele mele preferate) și Solanin, povestea existenței mele. Drept decorații am figurinele din diverse anime-uri sau proiecte, plus o lebădă care îmi ține cărțile din a pica (pentru că e din cupru, cred, și este super grea) și un yoyo rătăcit. Prefăceți-vă că acel scotch acolo cu o mingie nu există, pentru că pur și simplu nu m-am încumetat să le mut și au prins rădăcini acolo.

Pe raftul de mai jos am organizat serii. Cred că e destul de evident ce este ce. Lipsește Harry Potter volumul 6, pentru că îmi tot zic că o să mă apuc de el, așa că îl car după mine și mi-l pun în drum, doar doar m-oi apuca. Foarte colorată, fix în mijloc, este Percy Jackson, pe care vreau să o recitesc în vară.
Decorațiile sunt: o figurină făcută de o prietenă, o zână pe care am cumpărat-o în prima mea tabără, un pui pufos și un inel cu stema dintr-un anime, două rațe cu ochi diabolici și roșii și care mă bucur că sunt așa sus, pentru că mă sperie. O pisică urcată pe niște cărți mai joase, care-mi aduce aminte de tot ce a fost mai bun în primii doi ani de liceu, iar dragonul galben este doar o mică referință la seria Moștenirea de Christopher Paolini, care, pentru cei care nu știu, este seria copilăriei mele.


Continuând tot spre stângă, de sus în jos, avem, surpriză, și mai multe serii! Aici sunt în mare serii pe care nu le-am citit (cu excepția a două volume din Un cântec de gheață și foc) sau serii pe care încă încerc să le colecționez (Farseer de Robin Hobb; dacă cumva nu mai doriți primul volum, vi-l cumpăr cu cea mai mare disperare). Avem un clopoțel plin cu biluțe din hârtie de la ciocolată, niște sticluțe cu miere (? cred ?), pentru că băutura propriu-zisă a fost pasată altora. Gheișa aceea, care încă este mândria mea și care însă nu încape lângă volumele despre propria-i lume. Un dragon roz cu galben, să meargă cu toată camera mea, un Bilbo Baggins transparent și un bibelou cu o căsuță drăguță, ultimele două luate preventiv, pentru când voi avea, odată și-odată, și seria Stăpânul inelelor pe raftul meu. O Merida tare îndrăzneață stă lângă Numele vântului, al cărui protagonist este tot roșcat (singurul lucru pe care îl știu despre cartea asta) + o piatră pictată de un unchi de-al meu.
Ascuns puțin după niște semne de carte și o poză cu mine bosumflată, se află și teancul Murakami, care este sfânt și pe care vreau și nu vreau să-l termin în același timp.


Nu știu exact să zic cum vine poziționată bucata asta din raft, dar vă prindeți voi. Aici sunt doar cărți în engleză, puse la întâmplare să fie cât mai plăcute cromatic. Un semn de carte făcut de Ozy este în prim plan, pentru că bineînțeles că a trebuit să fac asta, iar alte decorații aici: un mic borcănel cu Nutella, un pachet cu șervețele prea drăguțe să le folosesc, o păpușică din lemn, și o oaie care trebuia să fie borcanul meu de TBR, dar care acum îmi rezemă cărțile, ocupând spațiu care va fi, revendicat, la un moment dat, de alte cărți.


Continuând spre stânga (dacă cumva zic direcția greșită, nu vă speriați; chiar mi-e greu să gândesc care-i stânga si care-i dreapta), am un raft de cărți care mi-au plăcut mult și lucruri random dar frumoase? Să fiu sinceră, nu prea știu ce am încercat să fac aici. Dar, avem Cum să pictezi un mort, o carte care încă mă obsedează, un teanc cu câteva preferate, o oiță ce le păzește și o mici cărticică cu Luceafărul. În față, un alt desen făcut de Ozy, pentru că e o zeiță minunată și aduce fericire în viața mea.
Chestiuța de Crăciun este de fapt o cutiuță muzicală pe care am primit-o anul trecut, în spate fiind un carnețel pentru pozele cu una din cele mai bune prietene ale mele și o cărticică emoționantă, cadou personalizat de la majorat. O matryoshka părăsită pe-acolo, pentru că nu am știut unde să o mai pun.
Iar de tot în stânga: cărți cu dragoni, Ari și Dante și o carte de povestiri scrisă de o prietenă pe care o iubesc foarte mult și căreia îi sunt foarte recunoscătoare!!


Acum trecem la soldat, care are niște cuburi greu de umplu, pentru că de ce nu. Nu am foarte multe decorații, pentru că de obicei fie șed creme și rujuri pe-acolo, pentru că aceste rafturi au nenorocul de a fi fix lângă oglindă și îmi este mai ușor dimineața să le trântesc acolo, decât să mă mai duc până în baie. Dar, de dragul unor poze în care chiar îmi vedeți cărțile, am făcut puțină ordine. Au rămas: clame, o figurină de la o nuntă, o prăjitură din fimo făcută de o prietenă și o parte din ochelarii mei, vârâtă în spate. Aici în față am doar cărți necitite, dar la care vreau să ajung oricând îmi permite timpul și cheful.Acestea sunt cărțile din spate; toate citite, părerile variind. Cert e că, odată cu turul ăsta, mai știu și eu ce mai am prin bibliotecă.


Coborăm până la următorul raft, și avem o figurină cu prăjitura din Shrek, al meu tamagotchi pe care vreau să îl reînviu, și un înger care, deși spart, încă nu mă îndur să-l dau, pentru că face parte dintr-un cadou matching pe care i l-am făcut acum ani de zile bunicii.
În stânga am cărți care mi se pare interesante și la care vreau să ajung repejor, iar în dreapta, puse teanc, sunt cărți care știu sigur că o să-mi placă, dacă doar m-aș apuca odată de ele. Viața de cititor este grea.


Iar ăsta este spatele: un șir întreg de cărți cartonate, dintre care puține sunt citite (Fahrehnheit 451 și Flori pentru Algernon) și nu multe mă încântă. Dar... cândva, poate. De-asemenea, și jacheta de la Numele vântului, pentru că tot zic că o să iau cartea asta odată cu mine pe un drum, și tot nu s-a întâmplat.


Și ultimult raft din soldat, unde îmi țin și parfumurile (am scos, totuși, din nou, orice ar fi făcut prea dificilă citirea titlurilor?). Cărțile sunt puse la întâmplare, nici una citită încă (și da, sufăr, știu că am foarte multe cărți necitite în bibliotecă și mă puteți judeca pentru asta). Entuziasmată în special de: Ultimul avanpost, Mumia și Portretul lui Dorian Grey. În spate am niște ediții învechite, plus alte câteva cărți puse la întâmplare ca să se umple golul. Am adorat Robin Hood, iar din cele necitite, cea mai entuziasmată sunt pentru Vânt de răsărit, vânt de la apus. Sus am o carte pe care am primit-o de Crăciun, dar căreia nu i-am găsit un loc încă, o carte random pe care nu cred că mai vreau să o citesc, plus câteva carnețele, pentru că am prea multe, raportat la ritmul în care umplu unul. 


Și da, normal ar fi trebuit ca turul să fie gata, dar!! Am rafturi noi în cameră!! Cam distrug florile din hârtie pe care le am din clasa a cincea, dar nu mă pot plânge, mai ales că mai jos au și cuiere și îmi pot agăța puloverele și ah! Sunt doar tare încântată de rafturile mele.
Sunt avem în display seria The Raven Cycle, pentru că am iubit primul volum și sunt sigură că-mi vor plăcea la nebunie și următoarele și abia aștept să citesc tot, mai ales că ultimul volum apare anul ăsta. Avem un pahar cu BB-8, luat de la un cinema, iar spre dreapta, toate benzile mele desenate (cele românești, traduse la noi, pe care am început să le colecționez pe la începutul verii, când au început să apară), cu excepția a vreo trei numere, pentru că nu mi-a plăcut seria și am decis că nu voi cumpăra și numere viitoare. Prometheus, cea pe care o puteți vedea în poză, este cea mai recentă pe care am cumpărat-o. În curând nu o să mai încapă nici acolo, și va trebui să vin cu o altă idee....
Raftul de jos este, la dreapta, un amestec de clasici și antici, în mare organizate după mărime (rafturile sunt destul de înguste, așa că nu încap cărți prea mari). Avem un pui tricotat, pe nume Franco, și care sunt destul de sigură că este fiul Satanei, iar pentru că îmi place să fiu hipster trash, un pahar de la Starbucks cu o parte din semnele mele de carte (cândva... vă voi arăta și toate semnele mele de carte). Iar, stânga de tot, niște cărți la întâmplare (nu chiar; cele citite îmi sunt printre preferate, iar cele necitite sper să-mi placă la fel de mult), dar alese în mare din cauză că sunt micuțe și încap.

Okay, acum chiar am terminat!! Wow!!! A durat de fapt mai puțin decât mă așteptam eu, dar zău că îmi place să mă dau mare. Rafturile ăstea sunt mândria mea și tot ce am mai de preț, iar cred că asta puteți observa și în cât de rapidă am fost în a le umple, și încă nu m-am oprit. Da, am o problemă, dar nu, nu prea-mi pasă să o repar. Plus, întreaga mea cameră urlă a mine, iar ce alt element  foarte important în personalitatea mea, dacă nu cărțile?
Mulțumiri: verișoarei mele pentru pozele de foarte bună calitate, în ciuda luminozității proaste mereu existente în camera mea; lui Ozy pentru că îmi înfrumusețează rafturile și viața; și lui senpai, pentru că mare majoritate din arta pe care ați văzut-o pe pereții mei, este făcută de ea. Și vouă, pentru că ați citit monstrul ăsta de postare!


PS: pentru cei interesați, camera mea e minusculă: mai am patul (mai jos de rafturi), un șifonier lângă, iar lângă soldatul cu cărți o oglindă cu o măsuță de bijuterii, un scaun și un televizor fixat de perete, Și asta e tot. Cărțile mele încă înghit cam tot ce înseamnă camera mea. Dar da, am foarte multe jucării de pluș și postere pe pereți.

9 comentarii:

 1. Câte cărți si presupun ca este in continua creștere. Eu mi-am schimbat puțin prin camera si refuz sa mai pun ceva pe pereți pana nu îmi dau seama cum vreau sa arate camera mea la final, așa ca ale mele cărți stau pe jos. Nu sunt multe, le am pe post de noptiera lângă pat.
  La cât mai mult cărți!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Biblioteca mea este o muncă continuă de adunare a ce mi se pare interesant. Camera mea e cam la fel de vreo 7 ani, și să fiu sinceră m-am obișnuit așa de tare să pară înghesuită de toate culorile și posterele și proastioarele mele, că nu aș mai vedea-o altfel.
   Dar, succes la decorațiile viitoare, și aceeași urare ți-o pasez și ție!

   Ștergere
 2. Cât de frumoasă este biblioteca ta! ^^ I'm in love! Observ o diferență destul de mare între cea de anul trecut și cea de acum. Bine, având în vedere că am văzut că ți-ai cumpărat destul de multe cărți în perioada de după primul bookshelf tour și cel prezent, este și normal. Biblioteca mea a survenit o schimbare destul de majoră, dar până o să fac prezentarea bibliotecii, mai este. Oricum, ai niște cărți foarte interesante și te felicit pentru achizițiile prezente. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc! Și da, pot să zic că este puțin și vina blogului și interesului meu crescut pentru cărți - că am reușit să adun atâtea într-un timp relativ scurt, dar sunt mândră de mine.
   Whoaa, acum mă faci curioasă (țin minte fostul tur), așa că abia aștept să văd schimbările, oricând vor apărea prezentate și pe blog.
   Și mulțumesc; cred că așa se văd cel mai bine interesele mele variate când vine vorba de cărți?

   Ștergere
 3. Ce bibliotecă drăguță ai!!!
  Dacă vei citi vreodată Stăpânul inelelor, chiar sper să îți placă, eu am o iubire pentru seria aia, chiar dacă e mai dificil de citit. Și sunt de acord când vine vorba de Murakami, parcă aș vrea să îi citesc mai repede toate cărțile, dar în același timp nu vreau, pentru că după nu voi mai avea nimic de el ce să pot citi.
  Eu încă simt o ușoară dezamăgire când mă gândesc la Paolini, dar al doilea volum e în continuare preferatul meu regardless.
  Și eu am ajuns să umplu rafturile foarte repede și chiar dacă mai am un corp liber acum, nu vreau să mă gândesc cum va arăta anul viitor, la ritmul în care cumpăr cărți în ultima vreme :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc!!
   Cu siguranță voi citi Stăpânul inelelor, încă caut totuși momentul ideal să mi le cumpăr.
   Sunt conștientă că seria lui Eragon nu este una dintre cel mai grozave de pe pământ, dar eu sunt foarte, foarte atașată emoțional de cărțile alea, și de asta îmi și plac așa de mult.
   Te simt. Eu imediat o să încep să fac teancuri pe podea, hah.

   Ștergere
 4. Bună!
  Pot să te întreb de unde ai rafturile? sunt drăguţe (în prima poză se văd cel mai bine) aşa în zig-zag, vreau şi eu!:D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună! Eu le am făcute la comandă, dar sunt două bucăți separate. Deci cred că, atâta timp cât găsești două rafturi orizontale care să se potrivească ca mărime cu spațiul pe care-l ai, le poți așeza în zig-zag :)

   Ștergere