08.04.2015

Top 5 Wednesday | Books You Wanted to Start Yesterday


Simt că o poză cu o librărie se potrivește cel mai bine la topicul săptămânii ăsteia, pentru că știți, mereu vor fi zeci de cărți pe care vrei să le citești, dar cumva tot rămân pe lista de așteptare luni și luni. Also, scuzați-mi absența la topicul de săptămâna trecută, am avut ceva probleme, iar după nu am mai avut energia necesară să mă gândesc la asta. Oricum, 5 cărți pe care vreau să le încep de când eram în stomacul mamei (nu chiar, daar):
 1. American Gods/ Zei americani de Neil Gaiman. De fapt, vreau să-i dețin și să-i citesc toate cărțile, îmi place de el la nebunie, atât ca autor, cât și ca persoană, iar titlul cărții ăsteia mă intrigă în prostie. Știu de carte cam de la Crăciun, o am downloadată, însă e nevoie de un anumit mood ca să citești Neil Gaiman, iar mie mi-a cam lipsit.
 2. Dragonul Majestății Sale de Naomi Novak. Se face imediat un an de când am dat prima oară de serie, am mai auzit sute de lucruri bune între timp, și acum mor de nerăbdare să o citesc. Nu știu ce mă oprește, având în vedere că are dragoni și este lăudată fix de oameni a căror părere o respect și mă ajută de fiecare dată. Cred că poziționarea la fundul teancului de cărți o face să fie așa ignorată....
 3. The Child Thief de Gerald Brom. Varianta mai dark a lui Peter Pan, am mai vorbit de această carte și mă gândesc încontinuu că abia aștept să o citesc, dar mereu se ivește alta și alta. Oricum, ideea mi se pare absolut genială și sunt sigură că o să-mi placă cartea când o să o citesc... oricând o să fie asta.
 4. Underground de Haruki Murakami. Un an de când dețin cartea și trebuie să spun că a trecut mult prea mult timp de când am citit ultima carte de acest autor. Doar că la fel ca pentru Neil Gaiman, ai nevoie de un anumit mood, iar acela a venit și a trecut când citeam A song of ice and fire, deci a cam fost ignorată chemarea pentru Murakami. Pot doar să sper că voi fi pe fază tura următoare.
 5. The Secret History de Donna Tart. Super lăudată atât autoarea, cât și această carte, am auzit numai lucruri bune și deși mă țin departe de a afla cu ce exact e cartea asta, am văzut câteva fancasturi pe tumblr care doar îmi ridică curiozitatea. Pare interesantă și mi-am tot zis că o să o citesc, dar la stadiul de zis am rămas.
Și mai sunt o grămadă, doamne, nici nu vreau să mă gândesc. Practic, am peste cincizeci de cărți necitite în biblioteca mea, plus în jur de două sute pe laptop. Și da, chiar vreau să le citesc pe toate. Tristuț. Oricum, ați citit vreuna din cărțile pe care le-am enumerat aici? Sau vă fac cu ochiul?

4 comentarii:

 1. Și eu vreau să citesc Zei americani, am fost la prezentarea ei de la Gaudeamus, și m-a intrigat plot-ul foarte tare. Dar încă nu am reușit să pun mâna pe ea. Și sunt de acord că pentru Murakami trebuie o anumită stare de spirit, cam același lucru îl pot spune și despre Tolkien, ăsta fiind principalul motiv pentru care încă nu am terminat trilogia.
  Peste cincizeci de cărți... uau. Și eu mă simțisem aiurea când ajunsesem pe la vreo treizeci. Eu momentan sunt pornită pe ideea de a le mai citi pe astea de le am și pe care încă vreau să le citesc(am renunțat la vreo șase).
  Lectură plăcută, ai ce citi din câte se pare :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu știu nimic, dar titlul mă intrigă muuult.
   Nu știu, eu prefer totuși să am o carte de-a lui Murakami în toate locurile în care stau mai mult timp, în caz că mă lovește dorința de a citi ceva de la el. Eu sper să-mi fac curaj cât de curând și cu Tolkien... of.
   Și eu am mai lăsat-o moale cu (;) cumpăratul cărților, doar că tot sunt multe. Într-un fel mă simt vinovată, că nu citesc pe cât de mult aș putea să citesc, și da, e frustrant, dar în același timp mă bucur să văd atâtea cărți care îmi pot oferi atât de multe.
   Mulțumesc :))

   Ștergere
 2. Dintre toate cărțile pe care le-ai pus, am auzit doar de cea a lui Neil Gaiman și, bineînțeles de "Temeraire". :)) Nici nu știi cât de mult aștept să o citești și să aflu cum ți s-a părut. Dacă nu aș fi trecut și eu printr-o experiență asemănătoare cu Murakami, nu spuneam nimic. Dar cu m-am apucat de "Pădurea norvegiană" și am citit din ea doar 20 de pagini, după am lăsat-o, îți dau dreptate. Și nu ar fi fost vorba de faptul că nu mi-ar fi plăcut, ci pur și simplu nu m-a făcut să citesc în continuare. Cred că mă voi reapuca de ea în vacanța de vară. Consider că este cel mai bine așa.
  Uau (și eu), dar chiar ai ceva cărți necitite! Eu am vreo douăzeci și ceva, și când văd muntele, nu-mi vine să cred.
  Lectură plăcută! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. După entuziasmul de care ai dat tu dovadă, mereu îmi zic că o să o citesc imediat ce termin actuala carte... Și mereu intervin altele, sunt groaznică la a-mi organiza timpul și lista de citit.
   Oh, sper să-ți placă mai mult în vacanță. Ce-i drept Pădurea norvegiană este una din excepțiile de la normalitatea lui Murakami, deci nu știu ce să zic. Încă nu am citit-o.
   Eu am numai vreo 20 la gazdă, plus multe altele acasă... E puțin overwhelming.

   Ștergere